Weekday vil bidra i kampen mot vold, og har derfor dedikert en kolleksjon for å sette fokus på dette. Foto: Weekday

Sammen med The Non-Violence Project skal Weekday sette en stopper på vold

Denne høsten bruker Weekday stemmen sin til å sette fokus på en veldig viktig kampanje, og dette gjør de sammen med The Non-Violence Project Foundation.

The Non-Violence Project og Weekday har sammen skapt et nytt nettverk – Peace Force. Peace Force består av 9 personer, blant annet norske Shad Hussain (19). De 9 medlemmene forteller om virkelige erfaringer der vold har vært en del av hverdagen, enten i hjemmet, på skolen, i nabolaget eller på gaten. For vold kommer i mange former; verbalt misbruk, fysisk misbruk, cyber-mobbing og gate og gjengvold.

En Kolleksjon som er inspirert av The Non-Violence Project og deres arbeid blir lansert online og i butikker, og det grafisk gjennomgående i kolleksjonen er den “knyttede pistolen.” – en hyllest til John Lennon som ble skutt og drept i New York i 1980.


Klikk deg inn til Weekday og sjekk ut kolleksjonen her


Shad Hussains barndom var preget av mye vold, og nettopp derfor har han brukt mye av sitt liv på å hjelpe andre som er i samme situasjon som han var. Foto: Weekday

Klikk deg inn til Weekday og sjekk ut kolleksjonen her


Shad Hussains historie

“Så lenge noen opplever det som et overgrep kan vold være både fysisk og psykisk. Dette er noe jeg jobber aktivt for å motvirke og for å sette fokus på dette har jeg valgt å bli en del av Peace Force,” sier Shad Hussain.

Shad Hussains barndom var preget av mye vold i den kommunale bakgården på Bjølsen, hvor han vokste opp. Guttegjengen hadde ingen steder hvor de kunne oppholde seg på fritiden, og uten positive forbilder ble gata et naturlig oppholdsted. Vold ble en del av hverdagen, og savnet etter et trygt sted å henge ble større og større.

I forbindelse med «Ungt Entrepenørskap» kom Shad og tre andre kamerater på konseptet CaféB04. De ønsket å starte en ungdomscafé – av ungdom for ungdom, og i løpet av ungdomskoleårene fikk de satt den i gang.

Nå har CaféB04 blitt en del av Forandringshuset Norge, som holder til på Grønland. De håper å kunne fortsette å ha en avdeling på Sagene der hvor alt startet, men drømmer også om å kunne åpne flere steder rundt om i Norge. Flere av Shad sine venner sitter i fengsel, sliter med stoff og har droppet ut av skolen. Shad Hussain ønsker flere lokale og trygge møtesteder for ungdommen, og mener dette er avgjørende  for å minske volden på gaten.

“Jeg jobber mye med barn og ungdom, og da ser jeg hvor stort potensiale de har. De er smarte og får til det de setter seg fore. Derfor er det trist å se at de bruker sine evner på vold, dop og en kriminell karriere. Grunnen til at jeg liker å jobbe med barn og ungdom er fordi det er så befriende når jeg kan hjelpe dem til å utnytte sine evner til å gjøre noe godt. Jeg har lyst til å vise dagens unge at de har uendelig med muligheter og veier å gå,” sier Shad.

 

Foto: Weekday

LES OGSÅ