Foto: iStock

Slik bruker du frakken

Guide over frakkene som du må skaffe deg denne sesongen.

Tiden hvor man begynner å pakke seg inn i varme klær kommer sakte men sikkert. Et av de mest fasjonable plaggene om høsten er frakken, men den trenger ikke nødvendigvis å bare være formell. Frakken kommer i mange typer, fasonger og mønstre, så du vil derfor finne en som passer deg og din stil.

Sjekk ut utvalget av frakker her.

Stol på oss når vi sier at frakken må sikres før det blir alt for kaldt ute. Frakkene forsvinner fort fra butikkene, så her må du kapre dine favoritter før de blir borte. Under viser vi hvordan du kan style de ulike variantene av frakken. Ta en titt og klikk deg inn på de ulike produktlinkene for å sjekke ut fargealternativene.


Husk å følge @Side3Stiltips på instagram!


Enkeltspent

Den enkeltspente frakken er en klassisk modell. Den er en miks av elegant og casual, og vil definitivt gjøre deg og ditt antrekk stiligere. Når du skal kneppe frakken, om den har tre knapper, knepp alltid den midterste. Dette vil gi deg den beste passformen, men frakken og passformen vil være like fin åpen som lukket.


Mønstret (Ruter)

Mønster veldig inn i moteverdenen nå, og her spesielt ruter. Den spraglete og rutete frakken har funnet sin plass i motebildet. Som motemagasinet GQ skriver på sin nettside så vil frakkene gi deg en kul “street style”-vibe, og du vil definitivt bli lagt merke til i dem.

Den mønstrede frakken er en type som mange menn ikke har i skapet sitt. Om du vil skille deg ut er denne varianten perfekt.

Frakk fra William BaxterGenser fra President’sJeans fra WeekdayKlokke fra LonginesSneakers fra Royal RepubliqBelte fra Canali


Krage

Frakkene med krage er minimalistiske i stilen, og flere motehus har også troen på den klassiske stilen som er tonet ned. Den vil egentlig aldri gå av moten heller, så de minimalistiske jakkene er en god investering. Det er mulig å kneppe denne typen helt opp også, og det vil ikke gå utover passform. Derfor vil det være enklere å pakke seg ordentlig inn, og holde seg varm og god, når det kalde og sure været virkelig “kicker” inn.


Trenchcoat

En trenchcoat er et godt valg dersom du ser etter en litt tynnere type frakk. Det britiske luksusmerke Burberry er anerkjent for å være de som har designet frakken, og den ble faktisk først brukt blandt britiske arméoffiserer. Nå til dags er den brukt av alle og er veldig fasjonabel. Kjennetegn ved en trenchcoat er den typiske skulderstroppen og beltet.

Trenchcoat fra AquascutumSkjorte fra Emporio ArmaniBukse fra J. LindebergKlokke fra OmegaChelsea Boots fra Common ProjectsBelte fra Hugo Boss

 

LES OGSÅ